18.05.2016. ·
2 min
· [ Vreme: subota, 04.06.2016. ]

Besplatna radionica UX dizajna

HelloWorld
0
Besplatna radionica UX dizajna

Šta je to uopšte UX dizajn i kako izgleda baviti se time? Ova skraćenica je sve prisutnija, a slojevi koji se nalaze iza nje su brojni. Zato će jedna od narednih radionica koja dolazi iz Humanity-evog Knowledge Lab-a biti posvećena upravo ovoj temi.

UX dizajn ili dizajn kojem je u fokusu korisničko iskustvo, treba da spoji lepo i korisno, odnosno da pomiri estetske i tehničke kriterijume, a da sve to bude funkcionalno i korisniku ugodno za upotrebu.

Kroz ovu radionicu posvećenu UX dizajnu pratićeš proces kreiranja proizvoda od početka do kraja, sve vreme imajući korisnika u vidu. Biće osvrta na teoriju upotrebljivosti, ali će se govoriti i o metodama i alatima koji se koriste za istraživanje i testiranje.

Tokom ove radionice imaćeš priliku da od vrsnih profesionalaca čuješ od čega se sve sastoji dobar dizajn proces. Međutim, nećeš samo da slušaš već ćeš u sklopu svog tima raditi na kreiranju korisničkog iskustva, skiciranju, prototipovanju i, na kraju, testiranju upotrebljivosti aplikacije koje ste napravili.

Ova radionica treba da ti pruži uvid šta se sve dešava iza kulisa kreiranja aplikacija, a pre samog razvoja i kodiranja. Želimo da svi učesnici nakon ovog programa imaju jedan celovit proizvod koji je nastao kao rezultat rada tokom učešća u UX dizajn radionici.

Dakle, teorijski deo + interaktivan rad u grupama na sopstvenom proizvodu u obalsti UX dizajna je fokus ovog programa koji i ovaj put imaš priliku da pohađaš besplatno.

Radionica će trajati 2 subote, 4. i 11. juna u Humanity prostorijama.

Ukoliko se baviš dizajnom, psihologijom ili nekom sličnom oblašću, a zanima te kako izgledaju procesi unutar UX dizajna, popuni kratku formu ovde i prijavi se za učešće do 27. maja.

Nakon JS Saturdays i HR predavanja, UX dizajn radionica je još jedan od programa Knowledge Lab-a, nastao u saradnji sa organizacijom Spacevent.

Ako imaš neka pitanja možeš nam pisati na knowledgelab@humanity.com, a aktivnosti vezane za radionicu pratiti na Humanity ili Spacevent facebook starnama.

Oceni tekst

0
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.

0 komentara

Druga dešavanja

Sva dešavanja