22.10.2024. ·
1 min

Održan vebinar: Efikasnost i produktivnost u IT-ju.

HelloWorld
0
Održan vebinar: Efikasnost i produktivnost u IT-ju.

U sklopu ovogodišnjeg regionalnog sajma poslova, a u organizaciji sajta HelloWorld.rs, održan je vebinar na temu: „Efikasnost i produktivnost u IT-ju“. 

Moderator ovog panela, Branislava Subotin, Project manager Infostuda, ugostila je iskusne stručnjake iz oblasti IT-ja, koji su svoja viđenja ove teme podelili sa učesnicima, a oni su bili: 

- Srđan Rakita, Senior Automotive Embedded SW Engineer iz kompanije Quectel  

- Goran Vujanović, Engineering Manager iz kompanije Adacta  

Na pitanje o tome kako biti efikasan i produktivan, Goran Vujanović navodi da ono što je bitno jeste da to zavisi pre svega od toga kakva su očekivanja od tima i pojedinca koje postavljaju kompanija i drugi timovi u njoj, a ona bi u svakom trenutku trebala da budu realna, kako se ne bi remetio ustaljeni tok rada. 

Srđan Rakita na pitanje koliko lični izazovi na poslu utiču na efikasnost rada odgovara da na njega lično novi zadaci deluju stimulativno, a da one stvari koje se ponavljaju imaju impuls odlaganja i manje su inspirativne. Kod kompleksnih zadataka, Srđan pokušava da ih uprosti tako što ih razlaže na manje celine i uspostavlja strukturu kako bi se uspešnije rešili. 

Neke od tema koje su takođe bile obrađene na ovom događaju jesu upravljanje vremenom i zadacima, zatim koji izazovi utiču na efikasnost rada kao i kako izbeći burnout na poslu. 

Svi oni koji žele da čuju odgovore na ova pitanja ili nisu bili u mogućnosti da prisustvuju, ceo snimak vebinara mogu pogledati na sledećem linku 

 

Oceni tekst

0

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima