U toku je Regionalni sajam poslova! Poseti IT kategoriju i pronađi posao.

15.07.2015. ·
3 min

Sve za agilan razvoj softvera na jednom mestu

Sve za agilan razvoj softvera na jednom mestu

AGILE-SERBIA, osnovan od strane Puzzle Software kompanije, nastao je u cilju odgovora na sve izazove kompanija na putu da postanu zaista agilne u razvoju softvera. Koučing, treninzi, radionice, skupovi i svi dogadjaji koji su sastavni deo www.agile-serbia.rs postoje da bi se jednostavnije, brže i sa višim rezultatima implementirao najpre Scrum, a zatim i druge agilne metodologije razvoja.

Šta omogućava WWW.AGILE-SERBIA.RS ?

Pružajući godinama regionalnom tržištu mogućnost zvanične Scrum edukacije i sertifikacije pod okriljem Scrum Alliance, Puzzle Software je uvideo da srpskom tržištu nedostaje “edukativni centar” koji će na jednom mestu da objedini AGILE edukaciju i implementaciju. Kompanijama koje su odlučile da postanu zaista agilne u svojim razvojnim procesima, potrebno je olakšati proces usvajanja agilnih metodologija, prvenstveno Scrum-a kao najzasupljenije, i ukazati na jednostavne načine za prevazilaženje svih izazova na tom putu. Oni su manje ili više vezani za određenu fazu životnog ciklusa razvoja proizvoda, za komunikaciju u timu, otpor ka promenama, strah od transparentnosti i slično.

Ukratko, Agile Serbia omogućava:

Agile Serbia by Puzzle Software - topicsNovinu na srpskom tržištu, koju Agile Serbia donosi, zapravo predstavljaju specijalizovani treninzi posvećeni pojedinim problemima sa kojima se timovi u kompanijama susreću prilikom usvajanja Scrum-a ili miksa agilnih metodologija razvoja softvera.

Kompanijama, kao i pojedincima, je obezbeđena dodatna edukacija kroz treninge koji detaljno obrađuju pojedine faze agilnog razvoja i ukazuju na primenu principa, tehnika i najboljih praksi na kojima se agilan pristup temelji.

Ukoliko se kompanije ipak odlučuju za internu edukaciju zaposlenih, putem Agile Serbia, na raspolaganju su im usluge eksperata (kouča) u ovoj oblasti. Agile Coaches su dokazani eksperti u implementaciji agilnih metodologija u realnom poslovnom okruženju kroz razne projekte i kompanije koje su se suočile sa anti-agile ponašanjima u svojim timovima. Na osnovu znanja iz teorije i iskustva iz prakse, zadatak kouča jeste da uoči snage i slabosti timova, te da radi na adaptaciji i poboljšanju postojećeg funkcionisanja ka agilnim postulatima i praksama koji i jesu krajnji cilj.

Osim toga, Agile Serbia omogućava i manje formalno upoznavanje sa najboljim praksama agilnog razvoja kroz razne vidove okupljanja. Od kraja 2014. godine organizovano je nekoliko besplatnih radionica sa ciljem detaljnije razrade tema vezanih za implementaciju Scrum-a. Organizovanje radionica vodjenih sertifikovanim Scrum trenerima i neformalnih okupljanja moderiranih od strane Agile Coach-a će se nastaviti i u budućnosti. Formirana Scrum zajednica u Srbiji je takodje odlično mesto za razmenu znanja i iskustava stečenih tokom implementacije agilnih metodologija u sopstvenom poslovnom okruzenju.

Zavisno od Vašeg profesionalnog usmerenja i okruženja u kom radite, Agile Serbia je tu da obezbedi kvalitetnu edukaciju kada je u pitanju implementacija Scrum i drugih agilnih metodologija razvoja softvera. Proverite o čemu se radi i odaberite trening koji najviše odgovara Vašem profesionalnom profilu ili kompaniji – SCRUM EXTENDED EDUCATION. Postanite deo “agilne populacije” u Srbiji, diskutujte o izazovima sa kojima se susrećete, pitajte eksperte za podršku i lakši način prevazilaženja istih, razmenite iskustvo sa kolegama koji su u istoj situaciji ili su na korak ispred. Ukoliko Vam online zajednica više odgovara, priključite se grupi SCRUM – primena, edukacija i sertifikacija, te “iz fotelje” pronađite informacije i odgovore na pitanja vezana za Scrum i Agile edukaciju i implementaciju.

Oceni tekst

1
1 glas
Jelena Ristić (ex Bogdanić) Jelena Ristić (ex Bogdanić)

Business Development / Director of Education @ Puzzle Software Samoinicijativna i proaktivna osoba sa više od sedam godina iskustva u softverskoj industriji u sferi upravljanja projektima razvoja softverskih rešenja i razvoja odnosa sa klijentima. U Puzzle Software kompaniji je od marta 2014. godine gde aktivno učestvuje u strateškom razvoju poslovanja kompanije i koordinira aktivnostima kompanije koje se odnose na Agile edukaciju.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima