HelloWorld logo
11.10.2018. ·
1 min
· [ Vreme: sreda, 17.10.2018. 18h ]

Java meetup: Arquillian testovi

HelloWorld

Meetup će biti održan sredu, 17. oktobra, u 19 časova u Startit Centru Beograd.

Dosta pomaka je napravljeno u Java EE svetu od objavljivanja njegovog osmog izdanja do prelaska na Eclipse Foundation i nedavnog rebrendiranja u Jakarta EE. U isto vreme na EE sceni se pojavio Eclipse MicroProfile sa primarnim ciljem da unapredi specifikacije u vezi sa infrastrukturom mikroservisa.

Uz sve ove ubrzane promene, šta se dešava sa Arquillianom, alatu za testiranje Java EE aplikacija.

Na ovom predavanju istražićemo nov Arquillian Constellation, koji je itekako vredan pomena i to kako su uobičajni Arquillian testovi uprošćeni, kao i kako je arhitektura mikroservisa uticala na to što je Arquillian ponudio integracije mnogojezičnih testova istrajnosti, testiranje ugovora ili testiranje razvoja za DockerKubernetes i Openshift.

Posetioci će imati priliku da saznaju i da Arquillian nije samo za Java EE.

Predavanje o testovima u Arquillianu održaće softverski inženjer  u Red Hatu - Aleks Soto. Strastven je po pitanju Java sveta, softverske automatizacije i veruje u model softvera otvorenog koda.

Aleks je stvaralac NoSQLUnit projekta, član JSR374 (Java API za JSON procesiranje) ekspertne grupe, koautor knjige Testing Java Microservices, a dao je doprinos i nekim projektima otvorenog koda. Java Champion od 2017. i internacionalni govornik, pričao je o novim tehnikama testiranja za mikroservise i kontinuiranoj isporuci u 21. veku.

Učešće na događaju je besplatno, ali su prijave obavezne putem sledeće forme.

Napiši komentar

Iz ove kategorije