O kompaniji
5
Iskustva
2
Plate
4
Poslovi
Ball Global Business Services logo

Ball Global Business Services

1

Iskustva

1 50%

Menadžment kompanije

1

Beneficije

2

Balans karijera-privatni život

1.5

Timska atmosfera

1

Zadovoljstvo projektima

1.5

Mogućnost napredovanja

1
Intervju
22.03.2024
Negativno iskustvo

Business Analyst

Prihvatio/la ponudu

Intervju lak

Online intervju

Trajalo je 8 nedelja

Kako je izgledao proces

Izrazito dug proces, oko 2 meseca je trajalo, 4 intervjua ukupno. 2 intervjua sa menadžerima su nepotrebna skroz, moglo je biti jednog jer se vrte pitanja.

Pitanja sa intervjua

  • Provera pređašnjih iskustava, upoznavanje sa mogućnostima kandidata.
Korisno? 0
Iskustvo
22.03.2024
1 Ne preporučuje

Business Analyst

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Fitpass i isplata regresa, godišnji bonus.

Zamerke

Privatno zdravstveno osiguranje zahteva 15% učešća pri svakom pregledu na 10.000€ polise, mikro menadžment na maksimumu, netransparentni procesi i odluke, ad hok planiranje i očekivanje da će zaposleni biti u obavezi da radi overtime koji se ne plaća, vendori više utiču na odluke menadžmenta nego bilo ko drugi, sporost u sprovođenju bilo kakvih odluka i tolerisanje nerada drugih odseka kako ne bi bilo nemira unutar kompanije i za nepreduzimanje koraka u implementacija odluka se krive oni koji zapravo iniciraju i vuku poteze da bi bili predstavljeni kao oni čiji potezi su nejasni u odbrani prećutnih dogovora za netalasanjem. Zarade su ispod prosečne za količinu rada i konstantno fali ljudi. Ogromna diskrapanca u zaradama u Srbiji sa ostatkom Evrope/Amerike u Ball-u. Za istu rolu u Americi je plata 7x veća. Kompanija je jako nesređena po pitanju IT Servisa i projekte vode ljudi u poznim godinama koji su pregaženi vremenom i zastarelim načinom razmišljanja i fokusom na to kakav se imidž daje drugim timovima umesto na kvalitet usluga. Individualna inicijativa se odmah saseca i rigidno je organizovana bilo kakva procedura/servis. Traženje dozvole za najmanju preduzimljivost se podrazumevaju i mišljenja od svakojakih opskurnih stakeholdera kojih ima ne zna im se broj. U prevodu mnogo babica, deca kilava.

Tehnologije

SAP
Korisno? 2
Intervju
07.03.2024
Negativno iskustvo

IT analyst

Bez ponude za posao

Online intervju

Trajalo je 6 nedelja

Kako je izgledao proces

Klasičan proces selekcije, hr intervju nakon kojeg ide još jedan online intervju. 3-ci krug je upoznavanje on site. Veoma loš HR, neodgovaranja na emailove, linkedin poruke. Neverovatno malo ljudskosti, odbijenice samo klikcu, nikakav kontekst. Neće vas tretirati kao čoveka.
Korisno? 4
Iskustvo
29.11.2023
1

Service Desk Analyst

Prethodno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Rad od kuće i kolege koje dele istu patnju.

Zamerke

Prilikom razgovora za posao upoznate se sa dva gospodina jedan je iz Amerike a drugi iz Srbije, kompaniju ce predstaviti kao da ce zivot da vam promeni “mi radimo sa puno tehnologija, velika mogucnost napredovanja, radimo ozbiljan IT”. Prvog dana shvatite o cemu se zaista radi jer umete da saberete dva i dva i da shvatite da od toga nema nista i da cete zavrsiti kao online salterusa koja ce da odgovara na pozive, mejlove i eskalira dalje. TL je nekompetentan za poziciju na kojoj je, jer nije timski nastrojen a globalni IT (micro)menadzer je izrabljivac koje ce da vas motivise sa vise posla i vise kritika. Ono sto mozete da ocekujete je rad prekovremeno u svrhu dokazivanja gde cete biti deo nekog kvazi projekta.. Pozicija za izbegavanje.

Korisno? 8
Intervju
08.12.2022
Pozitivno iskustvo

Global IT Support Analyst

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Prvi razgovor je obavljen telefonom, nakon toga obavljen je online intervju preko Webex call-a, i na kraju i sastanak u office-u. Nažalost nisam odabran, ali sve u svemu jedno lepo iskustvo. Proces selekcije bih ocenio ocenom 8/10.
Korisno? 1