O kompaniji
191
Iskustva
105
Plate
Poslovi
Levi9 Technology Services logo

Levi9 Technology Services

4.2
31.07.2024.

Program praktične edukacije za srednjoškolce u Levi9

Levi9 Serbia

Letnji raspust je u toku i mnogi srednjoškolci uživaju u slobodnom vremenu baveći se onim što vole. A čime će se baviti “kad porastu”, pitanje je koje se pre ili kasnije vrati u fokus. Baš u toku prošlogodišnjeg letnjeg raspusta započeli smo novi program praktične edukacije za srednjoškolce – i to sa velikim uspehom. Zato je ova ideja nastavila da bude aktuelna i u 2024. godine.

Tokom letnjih meseci u K-Districtu boravili su učenici iz Prve beogradske, Matematičke i Računarske gimnazije. Grupu od njih 11 predvode Najneri mentori, a to su Iva Veljković, Pavle Lukić i Anđela Paunović. Prošle godine učenici su podelili da im je praktična edukacija posebno značila zbog posvećenosti mentora, prijateljske atmosfere i prilike da rade kao tim – verujemo da ćemo i ove godine ostvariti ovako pozitivne rezultate! Kako je interesovanje srednjih škola da se uključe u ovaj Levi9 program sve veće, u avgustu očekujemo još jednu grupu.

Zrenjaninski ofis je svoj deo već “odradio” – i to sa velikim zadovoljstvom. Odmah nakon prve grupe u decembru 2023, nastavljen je rad sa još jednom grupom u januaru. U pitanju je sedmoro učenika Zrenjaninske gimnazije sa kojima su radili mentori Milan Kojadinović, Filip Orelj i Dušanka Lečić. Kako kažu naučili su razne stvari u vezi .NET-a, Testinga i o nekim do sad nepoznatim pojmovima u programiranju. Učenicima se dopala atmosfera, i to što su Najneri druželjubivi i uvek raspoloženi. Mentori su se potrudili da na što jednostavniji i slikovitiji način objasne sve nejasnoće, ali i da podstaknu da samostalno reše probleme, kažu učenici Zrenjaninske gimnazije.

U aprilu ove godine, u novosadskoj kancelariji smo takođe ugostili učenike gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”, specijalizovanih IT odeljenja, kao i prirodno-matematičkih odeljenja. Od početka projekta do danas, organizovali smo šest grupa, koje su se fokusirale na različite tehnologije kao što su QA, .NET i JavaScript. Učenike su mentorisali Najneri Stefan Đorđević, Ivana Marković, Teodora Ćorković i Milan Bajić.

“Kao društveno odgovorna kompanija imamo odgovornost i potrebu da pozitivno utičemo na obrazovanje na svim nivoima. Zato aktivno odgovaramo na potrebe koje nam stižu od profesora i đaka, a program praktične edukacije je upravo osmišljen u skladu sa fidbekom koji smo dobili od njih. Na ovaj način nadareni đaci dobijaju bolji uvid u to šta rad na pravom IT projektu znači, a naši mentori veliko zadovoljstvo što su mogli dodatno da ih motivišu da istraju na putu koji su odabrali.” kaže Jelena Samardžija, Talent menadžerka čiji tim vodi organizaciju i realizaciju ovog programa.

Plan je da ove godine na jesen ponovo organizujemo edukaciju za zainteresovane đake iz Zrenjaninske gimnazije i EGŠ Nikola Tesla. Takođe, u pripremi je i program praktične edukacije za srednjoškolce u Novom Sadu.

Galerija