HelloWorld logo
22.04.2019. ·
2 min

NS Coding dojo serija radionica

HelloWorld

Coding dojo workshop je serijal od tri coding dojo sesije na kojima svi prisutni programiraju i čija je osnovna ideja stvaranje sigurnog (safe-to-fail) okruženja za učenje i eksperimentisanje. Radionice će se održati u tri termina - 13., 20. i 27. maj, u Poslovnom inkubatoru u Novom Sadu.

Na prvoj sesiji, koja predstavlja uvod u serijal, radiće se zadatak prilagođen svima koji do sada nisu imali priliku da rade coding dojo. Na druge dve sesije će se raditi isti zadatak, ali koristeći različite pristupe, što će dovesti do dva veoma različita rešenja.

Tokom prvog susreta, radiće se Fizz Buzz kata koja je po težini odlična za upoznavanje sa ovim konceptom radionica. Prisutni će takođe vežbati i TDD i programiranje u paru.
Težina: 1/5
Koja kata: Fizz Buzz
Koji constraint: Bez constraint-a
Kako: Ping pong pair programming

Na drugoj sesiji, radiće se Score Keeper kata koristeći jedan zanimljiv pristup - zabranjeno je korišćenje primitivnih tipova. Zvuči nemoguće, pogotovo ako se doda da je upotreba kolekcija takođe zabranjena. Ipak ovo je jedna korisna tehnika koju ćete sigurno koristiti u budućnosti. I na ovoj sesiji se radi programiranje u paru i TDD.
Težina: 2/5
Koja kata: Score Keeper
Koji constraint: No primitives
Kako: Ping pong pair programming

Tokom poslednjeg susreta u serijalu, radiće se takođe Score Keeper kata, ali ovoga puta imamo drugo ograničenje - "Tell, don't ask". Ovaj pristup zabranjuje da vraćamo rezultat iz metoda, tj. sve metode moraju biti void metode, ne mozemo vraćati rezultat bočnim efektom ili bacajući izuzetke. Zašto je ovo dobro i gde će nas ovaj pristup odvesti, videćemo na radionici. I dalje nastavljamo sa vežbanjem TDD-a i programiranja u paru.
Težina: 3/5
Koja kata: Score Keeper
Koji constraint: Tell, don't ask
Kako: Ping pong pair programming

Organizatori napominju da je neophodno poneti sopstveni laptop, kao i da će događaj biti fotografisan. Prijavite se na ovu besplatnu seriju radionica putem sledećeg linka.

Napiši komentar

Iz ove kategorije